LV | EE | LT | RU |
 
Jaunumi
Rudens stādu parāde 2010
(2010-07-06)

Ir zināms, ka labākais stādīšanas laiks ir pavasarī un rudenī. Tāpēc Stādu audzētāju biedrība bez Latvijas stādu parādes pavasarī organizē arī Rudens stādu parādi.

Šogad studentu un pasniedzēju izlolotais dārzs sakopts īpaši skaists par godu Bulduru Dārzkopības vidusskolas 100 gadu jubilejas svinībām. Skaistā vieta un krāšņie augi, ko sarūpējuši stādu audzētāji, pelnīti padara šo pasākumu par vieniem no krāšņākajiem rudens svētkiem.

Kā jau ieraksts, parādes laikā varēja iegādāties Latvijā audzētus stādus no vairāk nekā 50 dažādiem stādu audzētājiem. Rudens stādu parādē piedāvātais augu sortiments bija interesants, daudzveidīgs, kā arī Latvijas klimatiskajiem apstākļiem atbilstošs. Bija iespēja iegādāties dažādus skujkokus, dekoratīvos kokus un krūmus, ziemcietes, rozes, augļu kokus un ogulājus, sīpolpuķes, gumus, sēklas un kaktusus.

Apmeklētājus priecēja arī krāšņās Bulduru dārzkopības vidusskolas puķu dobes rudens ietērpā.

Vēlreiz atgādinām, ka augus konteineros un podos var stādīt dārzā no sala līdz salam. Rudens mitrajos apstākļos tie ieaugsies daudz labāk, prasot mazāk rūpes no dārza saimnieka. Sevišķi ieteicams pasteigties iestādīt pavasarī ziedošos augus, lai tie jau spētu priecēt nākamajā pavasarī.

Stādu audzētāju biedrība dibināta 2003. gadā un apvieno stādu audzētājus no visas Latvijas – no vismazākajiem līdz sabiedrībā labi zināmām un lielām kokaudzētavām. Organizācijas darbības mērķis ir stādu audzētāju, attiecīgo speciālistu un interesentu apvienošana, lai veicinātu gan visas nozares attīstību, gan uzlabotu stādu audzētāju izglītības līmeni, ražošanas vidi un profesionalitāti.

Informāciju sagatavoja
SAB biroja vadītāja: Zane Zeltiņa



 
 
 
Pasūtīt
 
Jauns lietotājs?
Reģistrēties šeit!
Ienākt
 
 
Ienākt